Bocquillon-vlees

SUPERIEUR VLEES

Wat maakt dit vlees zo bijzonder? Laten we het traject eens nagaan dat ons vlees aflegt, van op de weide tot op het bord van de consument…

Bocquillon is vlees afkomstig van dikbilkoeien van het Belgisch Witblauw ras die bij het slachten jonger zijn dan 84 maanden. Deze koeien staan bekend voor de malsheid en het lage vetgehalte van hun vlees. Bovendien schenkt Bocquillon-vlees, dankzij de natuurlijke voeding van de koeien, ons de excellente, traditionele smaak van weleer…

De koeien worden geboren, gekweekt en vetgemest op kleine boerderijen in de provincies Luxemburg, Namen en Luik. De dieren en hun voeding zijn dus perfect en volledig traceerbaar.

wallonie

Aan de basis van dit bijzonder product ligt een innovatief idee: het voer verrijken met koolzaadkoek van de eerste koude persing. Die wordt zonder koolwaterstof geproduceerd en staat mijlenver af van de industriële koek. Het resultaat? Vlees van betere kwaliteit, vooral wat vochtverlies betreft. En vlees dat van nature rijk is aan Omega 3.

Na meerdere graasseizoenen te hebben doorgebracht, krijgen de koeien de laatste 4 maanden van afmesting, een heel specifieke voeding. Voer dat lokaal en gegarandeerd GGO- en sojavrij is geproduceerd en hoofdzakelijk bestaat uit gras (hooi of voorgedroogd) en koolzaadkoek.

Een veertigtal ambachtelijke slagers bevelen Bocquillon-vlees aan. Het vlees is immers mals, lekker en licht doorregen, heeft een helderrode kleur en is daarenboven, dankzij zijn Omega 6/Omega 3-verhouding, uitstekend voor de gezondheid. Deze ambachtelijke meesters van de smaak verkiezen zonder aarzelen dit heerlijke vlees van koeien van het Belgisch Witblauw ras boven het stierenvlees dat massaal in de handel te verkrijgen is.

0
Partnerslagers
0
Gewonnen prijzen
0
Jaren ervaring