Bocquillon

Rundvlees

Een overheerlijk streekproduct

 

Bocquillon is vlees van Ardense dikbilkoeien die met fris weidegras en lokaal aangepast voer zijn opgegroeid. Deze koeien van het Belgisch Witblauw ras zijn door plaatselijke veehouders vertroeteld en gevoerd met koolzaad dat hier op onze velden is gerijpt. Het is dankzij die traceerbaarheid dat we het een echt “streekproduct” kunnen noemen, een product dat de consument bovendien met een niet te evenaren smaak verrast: de authentieke smaak van het rundvlees van weleer.

Traceerbaarheid

Bocquillon is een puur “Made in Belgium”-product. Het is vlees van koeien van het Belgisch Witblauw ras die in de provincies Luxemburg, Namen of Luik zijn geboren, gekweekt en vetgemest.

Noch GGO, noch soja

Het voer van Bocquillon-koeien bevat geen soja of GGO’s. Het bestaat hoofdzakelijk uit gras en koolzaadkoek van de eerste koude persing.

Omega 3

Bocquillon-vlees bevat een goede Omega 6/Omega 3-verhouding (minder dan 3) en is dus uitstekend voor de gezondheid.

Uitgesproken smaak

Het licht doorregen Bocquillon-vlees is mals en lekker, en onderscheidt zich door zijn uitgesproken smaak en helderrode kleur.

Superieure kwaliteit

Dankzij het hoge niveau van het veevoer, is Bocquillon-vlees zowel wat bewaring als wat vochtverlies betreft van superieure kwaliteit. In 2016 werd het door het iTQi bekroond.

Lage CO²-uitstoot

Aangezien het om een lokaal product gaat, is de CO2-balans van Bocquillon-vlees erg laag. En dat is dan weer goed voor het milieu!

bg-chose-h4

Korte keten

VAN RIEK TOT VORK

De veehouderij

De slager

De kok

Onze partnerslagers

WAAR VIND JE ONS VLEES?

Onze recepten

SMAKELIJK

Onze partners

alvenat_gris